לימודי תסריטאות ברחבי הארץ: מהו תסריט טוב? מה גורם לסרט או לסדרת טלוויזיה להתפוצץ על מסך הכסף או על המרקע שלנו, והאם אכן מדובר ביכולתם ובכישוריהם של התסריטאים לכתוב סצנות פתיחה וסיום מופלאות, לכתוב ולהביא בפנינו דמויות וגיבורים בלתי נשכחים וכנגדם אנטי גיבורים המצליחים אף הם לעורר בנו רגשות, אם כי מסוג שונה. כל אלה ועוד מצויים בתסריט טוב, האם מספיקה רק עלילה דרמטית או שגם תסריט בו העלילה עומדת במקום ללא תפניות יכולה להיות להיט? התשובות לכל השאלות האלה לא תמיד ברורות לנו כותבים ואנו מחפשים מורה נבוכים ומדריכים, אשר ילוו אותו וידריכו בכל הסוגיות הללו.
ריכזתי בעבורכם מבחר בתי ספר בהם ניתן ללמוד תסריטאות:
קורס תסריטאות בתל אביב – מכללת מנשר לאמנות:
מכללת מנשר לאמנות, מאפשרת לסטודנטים שאינם יכולים לאפשר לעצמם להיכנס למסגרת של מערכת לימודים מלאה, את האפשרות של לימודי ערב, בה לומדים 3 ערבים בשבוע. במנשר ניתן ללמוד קורס יסודות כתיבת תסריט, ואחריו אפשר להמשיך לקורס כתיבת תסריט למתקדמים.
סדנת תסריטאות של בית ספר חשיפה – האוניברסיטה הפתוחה
סדנה שמטרתה להקנות כלים בסיסיים לכתיבת תסריט עלילתי קצר של עשר דקות, כולל סצנת פתיחה וסצנת קונפליקט.
הלימודים מתקיימים בתל אביב או באופן מקוון.
מרכז מקצועי: צביקה קרנצר.
ללא תנאי קבלה. מספר מפגשים: 14, סה"כ 42 שעות.
נושאי לימוד: הגדרת תסריט, כותרת סצנה, תיאור נרטיבי, דיאלוג, מבנה התסריט הקלאסי, הקונפליקט, ז'אנרים, ביוגרפיה של דמות פיקטיבית.
קמרה אובסקורה
מספר מפגשים: 14.
בסיומו של הקורס, הבוגרים יקבלו תעודת גמר מקמרה אובסקורה.
מה בקורס: שלבי פיתוח בעבודה על תסריט, מבנה התסריט הקלאסי, סדנת פיצ'ינג, בניית דמויות, ניתוח משחק בקולנוע, סדנת עבודה, כתיבת דיאלוגים.
קורס תסריטאות – בית רוטנברג חיפה
בקורס 14 מפגשים ובין היתר תלמדו: עקרונות הכתיבה התסריטאית, כתיבה כפסיכודרמה של הכותב, הקונפליקט, הדמויות והדיאלוג.
סם שפיגל – בית הספר לקולנוע וטלוויזיה
מה בקורס: מאפייני התסריט, מה בין כתיבה ספרותית לתסריט, תהליך כתיבת התסריט, מהו לוגליין, מהו סינופסיס, חשיבותו של הפיצ'נג, אקספוזיציה, עיצוב דמויות, כתיבה קומית, איך לסיים את הסיפור.