לכתיבה היוצרת מטרה אמנותית, ותוצאתה, טקסט אמנותי, שהנפוצים שבהם: פרוזה, שירה, מחזה, רומן ועוד. היופי בכתיבה היוצרת הוא שכל אחד יכול לעסוק בה, והיא נחשבת לאמנות אישית. במרכז הארץ מתקיימים שיעורי כתיבה ברמות שונות, הפונים לקהלים שונים.
לפניכם מבחר מוסדות המציעים שיעורי כתיבה במרכז הארץ:
בית הספר לכתיבה של נבו רוזי
זה כבר כמה שנים שאני מנחה סדנת כתיבה מדהימה באונליין. בסדנאות הללו כל מי שמעוניין מוזמן ללמוד ולהתחבר אל היצירתיות שבו.
במהלך הסדנאות אנחנו מעמיקים בכתיבה המתארת, בכתיבת דיאלוגים מרתקים, בהבנה מהו קונפליקט וברכישת כלים פרקטיים לכתיבת סיפור מרתק
בנוסף, אנחנו לומדים גם את הצד המנטלי של הכתיבה – יצירת חלון זמן קבוע לכתיבה, חידוד מטרת הכתיבה ויצירת סביבה המאפשרת יצירתיות והשראה.
יוספה אבן שושן | סדנאות כתיבה יוצרת וליווי כותבים | מקוון
יוספה אבן שושן, מחזאית מלווה סדנאות כתיבה יוצרת מזה 30 שנה.
מה בסדנה: סדנת כתיבה אישית המותאמת לכל כותב וכותבת לפי צרכיו.
איך לארגן את טקסטים שלכם, ואיך להתחיל, כיצד להמשיך וכמובן כיצד לסיים. ליווי אישי לאורך כל התהליך משלב הרעיון ועד ליצירה השלמה.
כרמל קרמן | עורכת ספרותית ודולה ספרותית | מקוון
כרמל קרמן, עורכת ספרותית, ומלווה להוצאה לאור ישראלית.
נפגשים למפגשי עבודה בזום או פנים אל פנים, יוצרים מבנה לספר, קובעים דד ליין, ומחליפים משובים עד לשביעות רצון. עד לעריכה.
שתיים | ליווי אישי בתהליך כתיבת הספר | אורנה לנדאו | החיים הם סיפור
בהנחיית: אורנה לנדאו, סופרת ועורכת ספרותית ישראלית.
תהליך ליווי הכתיבה דומה מאוד לעבודת הפסיכולוג, במספר פגישות, או שיחות טלפון, חושבים על הספר, מהי מטרתו, מיהם גיבוריו, ועוד. שואלים יחד שאלות פותרים אותן, בודקים כיוונים ואפשרויות. אחרי שהכותב, מרגיש שהכיוון הולך והתבהר לו, הוא חוזר לשולחנו ומתחיל לשלוח טקסטים, שחוזרים אליו בליווי הערות ותיקונים. מטרת הליווי האישי היא לתת דחיפה קטנה למי שנמצאים בעיצומה של הכתיבה ויכולים להמשיך בדרכם עם קצת עזרה מקצועית.
סיכום
כתבתם ספר ויש לכם ספקות לגביו? יש לכם רעיון מדהים אבל אתם נתקעים בכתיבה מדי פעם? צריכים עזרה עם המבנה של הסיפור? נתקלתם במחסום כתיבה ואתם לא מצליחים להשתחרר ממנו? כנראה שאתם זקוקים לליווי כתיבה צמוד שיכוון אתכם, יפתור לכם את הבעיות, ויענה על כל הקושיות שהן טריוויאליות בעולמם של כותבים מתחילים בדרכם לכתוב ספר.









