תוכן עניינים
איך לכתוב ספר אוטוריטה? ז'אנר ספרי המקצוע אמנם פונה למגזרים מוגדרים ביותר, אך יחד עם זאת, כמות ספרי האוטוריטה הנכתבים מדי שנה, בארץ ובעולם, הולך וגדל משנה לשנה, והביקוש לספרים מהז'אנר מפתיע. הספרים בקטגוריה זו מתחלקים לספרי הדרכה וייעוץ של אנשים שהצליחו בגדול וכעת מחלקים טיפים לקוראים, ומנגד ספרים המדברים על מיצוי הפוטנציאל המרבי של הקורא להשגת היעדים האישיים או הפיננסיים שלו.
דרך אגב, חשוב להוסיף שאני מעביר תהליכי ליווי כתיבה לכתיבת ספר האוטוריטה שלך.
במאמר זה, אציג שלושה ספרים, וכל אחד מהם מציג זווית מעט אחרת.
לכתוב ספר אוטוריטה – מה למדתי מהספר 'חשוב והתעשר'?
נפוליאון היל חקר מאות אנשים וארגונים מצליחים. המוטו של ספרו הוא – איש לא יכול להצליח מבלי לחיות את ההצלחה במחשבתו. הספר, שנכתב בשנת 1937, רלוונטי עד היום ועדיין נחשב לפורץ דרך. לאורך הספר, נפוליאון היל מנה שלושה-עשר צעדים ומטרות ברורות להשגת הצלחה ועושר, הבנויות משאיפה, אמונה, שכנוע עצמי, מומחיות, דמיון, תכנון מאורגן, לדעת לקבל החלטה, דבקות במטרה, כוח שילוב המוחות, תת הכרה, המוח, החוש השישי.
אבא עשיר אבא עני – רוברט קיוסאקי, 2000
על פי סיפורו של רוברט קיוסאקי, היו לו שני הורים: אביו הביולוגי (אבא עני), שהלך בתלם כל חייו והיה שכיר שהשתכר משכורת חודשית כאחד האדם, ואבי חברו (אבא עשיר), שממנו למד איך להתעשר. הוא גם למד ממנו על מרוץ העכברים, על כך שכולם עובדים בלי סוף, משעבדים עצמם למשכנתאות ולמקום עבודתם, אך למעשה אותם אנשים אינם אוהבים את חייהם ולא מסופקים כלל וכלל, ומה שגורם להם להישאר באותו במקום הוא הפחד משינוי.
הספר תורגם לשפות רבות והפך לרב-מכר הגדול ביותר בתחום הפיננסי.
ספרים נוספים שכתב: בית הספר לעסקים, סיפורי הצלחה, כך תהיה עשיר, אבא עני לבני נוער, מי לקח את הכסף שלי, רבעי תזרים המזומנים, אח עשיר, אחות עשירה, ועוד.
דן אריאלי – לא רציונאלי ולא במקרה, 2009
אריאלי הוא פרופסור לפסיכולוגיה וכלכלה בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת דיוק שבארצות הברית. הוא גדל בעיר רמת גן ובהיותו תלמיד תיכון, בעת הכנות לטקס במסגרת הנוער העובד והלומד, נפגע בפניו מזיקוק מגנזיום ונכווה בכוויות מדרגה שלישית שכיסו שבעים אחוז משטח גופו.
ספרו של אריאלי מבוסס על מחקרים שערך לאורך השנים בקרב חברים וסטודנטים, בפרויקטים שונים בהם ניסו להבין התנהגויות לא רציונאליות ומורכבות אנושית בתחומים של מוטיבציה, חשיבה וקבלת החלטות.
אריאלי מסביר בעזרת סיפורים מחיי היום יום ובאמצעות מחקרים פורצי דרך, כיצד יכולת השיפוט שלנו מוטה לעתים על-ידי ציפיות, רגשות, נורמות חברתיות וכוחות נוספים בלתי נראים ולא רציונאליים. אריאלי מציג שלא זו בלבד, שאנו טועים טעויות מדהימות בפשטותן מדי יום, אנו אף חוזרים על אותן טעויות שוב ושוב. וכך באופן שיטתי, אנו משלמים יותר מדי על דברים שאנו צורכים, דוחים פעולות, ומפריזים בהערכת רכושנו. ספרים נוספים שכתב: לא רציונאלי אבל לא נורא, האמת על באמת, שלך באי-רציונאליות, שווה: ההיגיון הסמוי שעומד בבסיס המוטיבציה שלנו, ועוד.
אז איך לכתוב ספר אוטוריטה? הז'אנר, על גווניו השונים, מציע תמיכה ומענה עבור אנשי מקצוע רבים וגם עבור קוראים שמגששים באפלה בכל הנוגע לעתידם המקצועי או לתחום ספציפי, והם עדיין מחפשים כיוון, דרך והדרכה.